Willem Marsman

home back

Zomervakantie naar Corsica, augustus 2001

We hebben laat zomervakantie, na een week Frankrijk begin juni is het in augustus zover, we gaan naar Corisca.

De auto wordt ingepakt In het begin is het even passen en meten. De oude Erka aanhangwagen staat na een revisie weer helemaal klaar voor een tweede bezoek aan Corsica.

Kyler zegt boe bij Ageeth op schoot De eerste stop was in Duitsland, bij camping Kinzigtal in Steinach hadden we genoeg van het autorijden. Op de camping veel vaste plaatsen. Naast de camping een erg mooi gemeentezwembad met een leuk kinderzwambad.

Luzern is niet de vervelendste plek op aarde, als je geld hebt tenminste.... Op doorreis in Luzern . Hier met uitzicht op het meer. Als goed toerist natuurlijk over de Kapellbr ücke gelopen.

Haven Livorno midden in de nacht Het leek ons wel handig de boot van 8.00 uur te nemen en dus 's-nachts in Livorno aan te komen. Een aparte sfeer, 25 °C, 100% luchtvochtigheid, draaiende vrachtwagenmotoren. Na enige tijd vonden we ook het kantoor van onze veermaatschappij, Corisca Maritima, dochter van SNCM .

Klaar om de boot in te gaan Voor ons niet alledaags maar de veerboten gaan af en aan. Met enige tijdsdruk worden we onze boot op gedirigeerd.

Zonsondergang op camping Marine-de-Farinole De eerste avond op Corsica worden we getracteerd op een mooie zonsondergang. Danieck en Isis zaten er gezusterlijk naar te kijken. Het schouwspel was ook van onder de luifel van de tent te zien. Die stond overigens op camping 'A Stella' in Marine-de-Farinole, 10 km ten noorden van St. Florent.

Onze tent, een Lepelaar van De Waard stond vol in het zicht We hadden gekozen voor een plaats met uitzicht op zee. Wel vol in de zon maar de luifel bood voldoende schaduw. En wat is er mooier dan met een glas rose voor de tent naar de zee te kunnen kijken. Onze tent, een Lepelaar, van De Waard had volop bekijks.

Uitzicht op St Florent Uitzicht op het centrum en de haven van St Florent .

Kerk in Nonza Uitzicht op kust vanuit Nonza Een tochtje langs Cap Corse bracht ons in Nonza, een plaatsje hoog tegen de rotsen aan.

Danieck en Isis doen hun baby's in bad Ook de baby borns van Danieck en Isis moeten regelmatig in het bad.

Familie onder de luifel Met zijn alle aan het ontbijt onder de luifel.

Straatje in l'Ile-Rousse Een gezellig straatje in l'Ile-Rousse, vernoemd naar de rode gloed van een klein eilandje voor de kust.

Willem op terras Willem zit, geschoren en wel, op een terras.

De tent paste net tussen de bomen Na de westkust viel de oostkust wat tegen. We wisten dat het anders was maar de beloften van de camping Marina d'Erba Rossa vielen zodanig tegen dat we er maar weer snel weggingen.

Met zijn alle in de winkelwagen bij de Super U Danieck, Isis en Kyler hebben veel plezier in de Super U .

Isis, Danieck en Kyler op het strand Het zwembad was favoriet en met veel tegenzin en omkoping gaan de zussen en broer toch met pa en ma naar het strand, alleen een koekje eten!

Vroeg (voor vakantie) opgestaan voor een zonsopgang Na alle zonsondergangen was het tijd voor een zonsopkomst. Gelukkig is er altijd wel een kind vroeg wakker om als wekker te dienen. En om ongeveer 6:45 was het zover.

Kyler weet precies wat hij wil, die die die Kyler aan het stuur, broemmmm..

Lekker badderen aan de Restonica Dus al snel een andere plek gezocht, het werd Corte in het binnenland. Dit is in de Gorges de la Restonica.

Schommelen aan een boom Een schommel was er nog niet op de camping 'Restonica' in Corte. Gelukkig wel een ideaal gevormde boom. Volgend jaar meer kans want de waardin was hoog zwanger.

Uitzicht op de oude haven in Bastia Aan alles komt een eind. De laatste twee dagen lopen we rond door Bastia. Hier de oude haven vanaf de citadel.

Donald Duck heeft het druk Kyler heeft door dat hij best mee kan met zijn zussen.

Ageeth rust uit in Pisa Het moet even gebeuren bij een bezoek aan Pisa.

Mijn eerste Happy Meal Dit jaar maar drie keer Mc Donalds . Hier bijna thuis in Schiedam.

Tent drogen op een parkeerplaats De buurmannen kwamen al met warme soep voor een uit het huis gezette echtgenoot. Het was echter de sport van het camperen, het drogen van 30 kilo katoen tussen de buien door. Dit jaar voor de verandering opgezet op de parkeerplaats. Overigens is het drogen van een tent regelmatig een gespreksonderwerp in de nieuwsgroep nl.reizen.tent


Willem Marsman / / last updated 2001/09/09