Help, ik wil hier weg!

Nederland is te klein als onze regering het niet voor elkaar krijgt voldoende Nederlanders in Brussel te parachuteren. Nu lijkt er een kansje te zijn dat wij een super succes hebben (altijd eerst zien), het hoogste ambt, de president van Europa. Wat gebeurt er, direct gehuil dat premier Balkenende zijn werk moet afmaken, geroep om verkiezingen en ander kleinzielig eigenbelang politiek gewauwel. Politici, neem je eigen verantwoordelijkheid, bestuur Nederland. Je kan veel van Balkenende vinden, maar niet dat hij zijn verantwoordelijkheden uit de weg gaat.

Mooie verhalen

Kijk nu, weer ING.

Het zijn altijd mooie verhalen. Nemen we iemand over dan komen alle voordelen van de synergie in de fusie voorbij. Splitsen we dan hebben we weer een mooi verhaal over core business en aandeelhouders waarde. En zijn we het er niet mee eens dan heeft Brussel het gedaan. Eerlijk gezegd amusante kost die persberichten, en de journalisten die ze overnemen in de waan van de dag.

Naar verluid (citaat nodig, wie helpt mij even zoeken) mislukken de helft van de fusies, van een kwart maakt het resultaat niet uit en bij het laatste kwart is er spraken van winst. Maar waarom geloven wij er dan keer op keer in? Gelukkig zijn wij optimistisch, geloven graag mooie verhalen. En in ieder geval wordt er lekker aan verdiend, al betalen wij dat weer zelf.

“Mijn zaken” staat er op de inmiddels ontvangen map van de jongerenrekening. Geeft te denken.