Creatief met aluminium, een auto steun voor een Asus Eee

Dochter vond dat zij een DVD speler in de auto nodig had om de lange autoritten van onze vakantie comfortabeler door te brengen. Vader vind dat maar zonde, zo’n DVD speler. DVD’s zijn ouderwets, de apparaten zijn maar voor één functie te gebruiken en we hebben al zoveel zooi. Dus er moet maar een netbook worden aangeschaft.

De keuze viel op een Asus Eee. Helaas zijn er in Nederland geen Linux versies meer te koop dus inclusief Windows XP. Autolader er bij dus de file op de hele Autoroute du Soleil kunnen we aan. Dual boot gemaakt met Ebuntu, echt geweldig. De 160 GB disk gevuld met DivX bestanden, gemaakt met Handbrake, de dvd’s blijven thuis in de kast.

Maar toen miste er nog één accessoire die bij een auto DVD standaard geleverd wordt, een bevestiging aan de hoofdsteun. Er is wel het een en ander te koop, maar (nog) niet voor een 10 inch netbook achter een hoofdsteun. En de hele dag op schoot zag ik ook niet zitten, dus dat werd knutselen. En hier het resultaat van het prototype.

Het gebruikers verslag met de duurtest volgt later. Volgend jaar zullen zus en broer ook wel zoiets willen hebben, dus dat wordt meer knutselen, de eerste verbeteringen zijn al bedacht. Met drie PC’s moet je ook een server hebben, de basis voor de auto server heb ik ook al gevonden bij Aaeon.

Zon maakt mild

Het is alweer enige tijd sinds de laatste post. Het onderwerp secularisme blijft actueel, Minister Rouvoet maakte gebruik van zijn recht om zijn mening te geven. Maar er was meer, een Tweede Kamer die vergadert over de plek van een museum, nu de kleur van het wc-papier nog. Waarom een fysiek museum eigenlijk, hoeveel hebben wij er daar al niet van? Dan hebben vrachtwagens weer de nodige file’s veroorzaakt, één lekke band en half Nederland staat stil, maar het kan altijd erger, een LPG trein die uit de rails loopt of een vliegtuig dat in zee stort. Ook de crisis blijft stof tot nadenken geven, moet ik weer eens gaan shoppen voor een hogere rente of blijf ik bij mijn degelijke staatsbank? Ach, met dit weer kan ik mij er niet echt druk om maken, waar gaan we de tent straks opzetten?

secularismes