Duurzaamheid

Al eerder schreef ik over de defecte Philips afstandsbediening model SBC RU760 die ik niet open kreeg. Na nog een paar maanden stof vangen op de vensterbank heb ik meer kracht gezet, en met succes. Ondanks wat afgebroken plastic lipjes denk ik dat hij nog wel ik elkaar gezet zou kunnen worden, mooi wordt hij nooit meer.

Maar er is iets anders. Ik weet nu hoe je plastic kan laten voelen als metaal, door er een paar metalen blokjes in te verwerken. Nog niets mis mee, maar doe het dan wel goed Philips. Nu is één van de blokjes afgebroken en heeft de printplaat geruïneerd. En één printbaan repareren zou nog wel lukken, maar dit zie ik niet meer zitten.

Duurzaamheid zit hem in meer dan materiaal keuze. Zorg dat een apparaat bestand is tegen het gebruik, een afstandsbediening kan vallen. Zorg dat het apparaat gerepareerd kan worden en zorg voor een slimme constructie die inherent goed is.

Wat een klaagzang, wie heeft een tip voor een nieuwe universele afstandsbediening?

Meer detail hier.

Verknald

Ja, de banken hebben het flink verknald, en ja wij profiteerden er lekker van mee (hypotheekrente aftrek), en ja nu zitten wij op de blaren en moet vadertje staat ons te hulp schieten.

De banken profiteerden niet alleen van allerlei spannende, met geleende geld geconstrueerde, financiële constructies maar ook van het langzaam terugdraaien van de rentes op onze spaarrekeningen. Het is logisch dat nieuwe kleine banken efficiënt om kunnen gaan met hun tegoeden en daarvan een deel aan hun klanten doorberekenen met ook nog eens simpele voorwaarden.

Onze Minister van Financiën, die lekker bezig is met onze miljarden, moet niet doorschieten. Is het voor een procent meer (OK, het is ook 25%) je geld weg zetten bij een door De Nederlandse Bank gegarandeerde bank nu opeens risicovol? Het is niet meer dan logisch dat ook overheden hun beschikbare reserves tegen een verantwoord rendement wegzetten, zo hebben we dat met elkaar ingeregeld.

Beginnen wij een beetje enthousiast te worden over Europa en de Euro, gaat onze minister opeens een partijtje nationalistisch doen. Laten wij het hoofd koel houden en juist in deze tijden elkaar helpen. En ik denk niet dat de Nederlandse belastingbetaler slechter wordt van de tijdelijke nationalisaties van banken en het lenen van geld, ook niet aan IJsland.

Kom ik daadwerkelijk in opstand?

Dataretentie, SVC, Echelon, Cameratoezicht, WBP, OV-chipkaart, RFID, Paspoort, Datamining, Demonstratierecht, Burgerrechten, Mensenrechten, Identificatieplicht, Databank, Privacy, Vingerafdruk, Biometrie, CBP, Bewaarplicht, zomaar wat zaken waar ik het regelmatig in dit blog over heb.

Nu zijn er gelukkig ook burgers die iets verder gaan, die organiseren een demonstratie. Maar deze burgerman gaat zaterdag naar de supermarkt, in plaats van bezwaar te maken tegen het massaal verzamelen van persoonsgegevens terwijl hij wél bezorgd is over de privacy schendende maatregelen terwijl hij ook hélemaal niets te verbergen heeft.

Ook vanuit het perspectief van ons kroost reden genoeg om er naar toe te gaan, onze kinderen kunnen niet zelf opkomen voor hun recht op privacy, dat moeten hun ouders doen, maar die laten straks gedwee hun vingerafdrukken scannen. Maar ja de kinderen willen naar het sportveld.

Nu maar eens kijken of ik zaterdag 11 oktober 2008 tussen 12:00 tot 17:00 mijn familie naar Den Haag kan krijgen om deel te nemen aan de Volksopstand2008, een ludieke protest manifestatie tegen de privacy verloedering en de controle drift! Op het Plein pal tegenover de tweede kamer in Den Haag.