Toerist in eigen land

Tourist zijn wij niet snel in eigen land. In het buitenland lopen we trouw de door de reisgids geadviseerde route. Aangezien wij binnenkort weer met zo’n gids rond lopen is het goed dat wij ook in Nederland een kort toeristisch bezoek hebben gebracht. Op de afsluitdijk stonden wij, heel cliché, tussen de Japanners te kijken naar Cornelis Lely. Hij staat in weer en wind stoer boven op zijn creatie.

Wij hadden natuurlijk geen gids bij ons, op het aanwezige bord konden wij lezen dat op 28 mei 1932 om 13:02 uur het zo ver was en de afsluitdijk een fijt was. ok interessant is het gegeven dat er een watersnoodramp in 1916 voor nodig was om de benodigde 120 miljoen gulden op tafel te krijgen, het plan voor de afsluitdijk was er al in 1901. Door het benadrukken van dit soort informatie vraag ik mij dan wel weer af wat de politieke bijbedoelingen er van kunnen zijn.

Komkommertijd

Het is komkommertijd, ik heb mij lopen ergeren aan de labels van wasmiddel, ik zou mijn nieuwe haardracht kunnen tonen of kunnen schrijven over de Fortis reclame, in welke fase zit Fortis eigenlijk? Dan maar het weer, na een periode regen en wind nu zomer. Daarom een plaatje van het strand eerder deze week, nu weer iedereen lekker in z’n blootje.

Zomerstorm 's-Gravenzande

Zie de maan

Ik probeer zo veel mogelijk eigen materiaal te plaatsen, helaas had de NASA geen plekje voor mij aan boord van de Deep Impact spacecraft, voor niemand overigens. Dus deze post bevat geleend materiaal, in dit filmpje zie je de maan voor de aarde langs komen, vastgelegd van 50 miljoen kilometer afstand. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MEcqWuYqrSo]

Industrie

In onze samenleving die steeds meer dienstverlening en steeds minder traditionele industrie kent zijn de schoorstenen een bezienswaardigheid geworden. Zeker voor een kenniswerker die normaal tussen kantoren op bedrijfsterrein en stadscentra pendelt.

Hoogovens IJmuiden

Emancipatie

Vandaag in het nieuws bij BNR: “Koopmans pleit in zijn nota ook voor speciale parkeerplekken voor vrouwen. Deze moeten extra breed en verlicht zijn zodat ze gemakkelijk de boodschappen of een autostoeltje kunnen in- en uitladen.” De bedenker van dit plan bevestigt zijn achtergrond weer helemaal, maar wat zeggen de vrouwen? Galant zijn ok, maar dit moet toch te ver gaan, het klinkt eerst misschien lief maar je voelt je toch niet serieus genomen, bredere plekken, het moet niet gekker worden.(1) PS, mocht ik je verkeerd ingeschat hebben, laat het niet blijken, ik doe geen boodschappen meer.

Update zomervakantie 2008: Onze oosterburen hebben dit voorstel al gedeeltelijk ingevoerd, plekken voor vrouwen bij de ingang van het wegrestaurant:

:

Dan nog meer emancipatie zaken, homo’s (kan in één moeite door na de vrouwen met de brede parkeerplekken). Heinz in het Verenigd Koninkrijk maakte een commercial met een homostel waarvan de één de andere vergeet te kussen bij vertrek en dat daarna goed maakt. Binnen de kortste keren tweehonderd klachten, filmpje weer van de buis. Een vooruitstrevende reclame uiting zou je zeggen, alle homo’s snel aan de Heinz. Maar niets daar van, we gaan boycotten, het filmpje had niet van de buis gemogen. Ik begrijp het niet, volgende filmpje wordt weer met zo’n sullige familie doorzon.

Heinz reclame

(1) Opzij besteed er geen aandacht aan, op het forum van Viva nog een draadje. Ik begin te twijfelen.