Voor joker lopen of feesten met de beesten?

Mijn ergenis over de Albert Hein Joker actie heb ik vast al eens eerder uitgesproken. En op het AH hoofdkantoor lachen ze zich rot, ze geven drie keer 10% korting en de Hollanders gaan hollen. Die korting daar zitten de kosten niet, de reclame campagne, die kost goud geld. En ik als debiele consument loop met mijn stickertjes rond om te kijken waar ik een paar extra centen minder kan uitgeven.

AH joker versus Konmar feestbeest

Zoonlief wou graag mee boodschappen doen, al snel werd duidelijk dat zijn doel niet AH was, papa moest naar de Hoogvliet, daar hebben ze feestbeesten. Papa kon natuurlijk niet gaan zeggen dat hij niet naar de Hoogvliet wil omdat hij bij AH precies weet waar alles ligt. Dus belandde wij in de Hoogvliet, ach dat scheelt meer dan 10% over de gehele wagen, niet omdat het er goedkoper is maar omdat ze er minder lekkere spullen hebben. En reclame voor de feestbeesten, ik heb het nooit gezien.

Als je dit leest

Dan is het gebeurd, ik ben over naar de nieuwe webhosting provider. De performance bij de vorige kon echt niet meer en voor minder geld heb ik nu meer waar. Hopelijk kan ik er weer minstens een jaar of 7 tegenaan.

Zoals het er nu naar uitziet viel het allemaal wel mee. Maar je bent er natuurlijk altijd wel een paar uur zoet mee. Domein overdracht regelen, data overzetten, database dump en restore van CMS Joomla en WordPress, mailaccounts aanmaken en vast nog een beetje nazorg.

Justitie in showbizz, Joran nr 2

Wat Peter R de Vries kan kunnen wij ook zullen ze wel bij Justitie denken. Dus na het succes dat de misdaadverslaggever had met zijn ‘onthulling’ in de zaak Natalee Holloway bouwden ze nu een feestje bij Justie in de zaak Christel Ambrosius (Puttense moordzaak). En de vaderlandse pers doet lekker mee.

Ik durf te wedden dat er meer overeenkomsten gaan ontstaan tussen deze twee zaken. De nu op basis van het DNA profiel aangehouden verdachte gaat namelijk niet veroordeeld worden. Het kan eigenlijk niet anders zijn dan dat hij het gedaan heeft, maar helaas, wij kunnen het niet (meer) sluitend bewijzen.

Doe je werk, nieuw bewijs is nieuw bewijs, niet meer dan dat. Bovendien is de teleurstelling straks dan wat minder groot.

Bij Nedap begrijpen ze het echt niet

De afgelopen jaren brachten veel van ons hun stem uit op een stemcomputer. Achteraf bleken wij wat erg makkelijk vertrouwen in de techniek te hebben gesteld. Belangrijkste probleem is dat deze stemmingen achteraf oncontroleerbaar zijn. Mede dankzij ‘Wij vertrouwen stemcomputers niet’ kwam dit aan het licht en wonder boven wonder begreep onze regering dit snel. Terug naar stemmen op papier.

Leveranciers hebben nog last van een Pavlov reactie, ontkennen, bagatelliseren en in dit geval zelfs belachelijk maken. In plaats van bescheiden te luisteren naar de wensen van de klant. In plaats dat Nedap direct de ontwerpen en de software publiceerden stellen ze nog meer techniek voor.

Zelfs als ICT’er begin ik steeds meer te twijfelen of er een alternatief is voor stemmen op papier.

Providerperikelen

Mijn huidige hosting provider heb ik sinds 2001. In Nederland gebeurde er toen nog weinig in het low budget segment en waren .nl domeinen relatief kostbaar dus ik kwam ik met een .com domein in de VS terecht. Onlangs had ik een .nl domein nodig en dacht wel even een provider te kiezen, dat valt niet mee, kijk maar eens op de verschillende startpagina’s over hosting providers. Dus op zoek naar een site met vergelijkingen en vooral met reacties van gebruikers. Via http://www.ispgids.com/ (ervaringen met Internet Service Providers) kwam ik bij http://www.isp25.nl/ (een top 25 van Nederlandse Internet Service Providers). Dan valt het nog niet mee voor deze ‘optimizer’ maar met een hijgende dochter in je nek moet er iets gekozen worden, het werd http://www.antagonist.nl/.

Zoals de trouwe lezer al gemerkt hebben is de performance van mijn with5.com website op dit moment een groot probleem. Mijn provider gaf als reactie: “We have experienced some MySQL database performance issues recently. Our Administrators are aware of the situation and are working to resolve it as quickly as possible. I apologize for any inconvenience this may have caused and appreciate your continued patience as we work to resolve the problem. If you have any further questions, please reply or call us at 866-856-7165.”. Ik was al blij geen ontkenning van het probleem te krijgen, of nog erger de schuld. Maar ik schiet er niets mee op. Dus zit er weinig anders op dan het domein te gaan verplaatsen.

De eerste ervaringen met de nieuwe provider zijn positief, goedkoper en belangrijker meer functionaliteit. Als ik binnenkort even helemaal onbereikbaar ben is het niet zo soepel gegaan als is beloofd.

Hoe maak je globalisering zichtbaar?

Een manier is door Europa te rijden, bijvoorbeeld ’s nachts. Het is onvoorstelbaar hoeveel vrachtauto’s nodig zijn onze spullen af te leveren, tot drie banen dik. En Nederland is druk, maar wat vrachtwagens betreft stelt het niet zo veel voor als bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Maar ja, het is logisch, wat wordt er (nog) in Nederland gemaakt?

Vrachtauto's bij nacht