Stop zondagsluiting

Of 7×24 uur en materialisme nu het beste is dat de mensheid heeft voortgebracht moet nog blijken, en ik durf daar best over te twijfelen. Maar keuzevrijheid is zeker wel iets waar wij in onze samenleving trots moeten zijn. De een maakt een strandwandeling, de andere gaat naar de kerk, weer een andere slaapt en bruncht en hordes gaan shoppen.

Onze betuttelende overheid vindt dat geen goed idee en wil ons graag helpen het zondagdilemma kleiner te maken. Maar steeds meer mensen werken ’s avonds, in het weekend, ’s nachts, 5 dagen 8 uur, 4 dagen 9 uur, 50%, of oproep diensten. Waarom? Hopelijk omdat zij hebben gekozen en op die manier het maximal uit hun eindige leven halen.

Wil jij ook zelf kiezen wanneer je werkt en winkelt, teken de petitie op  STOPZONDAGSLUITING.NL

Stop Zondag Sluiting

Mijn stoel

Zoals de lezer van dit blog kan weten ben ik geen bezoeker van all-in resorts. Een zich zelf bevestigend vooroordeel zijn de geclaimde stoelen bij het zwembad. ’s Morgens vroeg even de handoeken neerleggen en dan de hele dag beschikken over je ligbed. Voor dat fenomeen hoef je niet naar een all-in resort, het lokale zwembad kent het ook.

Zwembadstoelen

En wij maar praten over die kuil van de Duitser, nou er was er geen één.

Maartse buien

We doen allemaal heel erg ons best bezorgd te zijn rond de ‘global warming’ problematiek, maar stiekem zouden wij zo eind maart begin april wel de terrassen weer willen gaan bevolken. Niets daar van, oude wijsheden kunnen weer uit de kast rond de maartse buien. Vanmorgen werd er zowaar nog gestrooid op de wegen.

Vanmiddag trekken sneeuwbuien over het land en kan het heel even wit worden. De temperatuur komt niet hoger dan 4-5 graden te liggen, aan de kust waait een vrij krachtige wind.

Frieslan, maartse bui boven TjeukermeerMaartse bui, regenbogen en maan

Laat zien die wachtwoorden!

Je moet zorgvuldig omgaan met wachtwoorden, maak ze zo lang mogelijk, gebruik zo veel mogelijk verschillende karakters en tekens, zet er geen persoonlijke informatie in, gebruik geen bestaande woorden, ook geen zaken als de computernaam en zorg dat ze niet makkelijk zijn af te kijken. Daarnaast regelmatig veranderen, niet opschrijven en delen met andere mensen. Enzovoort, enzovoort iedereen weet het.

Maar soms gaan we echt te ver. We mogen namenlijk niet zien wat we intoetsen als het om een wachtwoord gaat. Rede, er kan iemand meekijken. Maar heb je wel eens wachtwoord dat aan alle bovenstaande regels voeldoet ingetoest op een PDA? Of op het toetsenbord waar je dochter op leert blind te typen? En probeer dan maar eens de inhoud van het kladblok weer te plakken in het wachtwoord veld. Logitech maakte het helemaal bont door het invoeren van de code van een draadloos toetsenbord te beveiligen met deze methode, alsof de collega tegenover je, uhhh naast je, zou willen proberen je toetsenbord te kapen.

Dus mijn oproep aan alle programmeurs die te maken hebben met wachtwoord invoer, maak een optie het wachtwoord te laten zien tijdens invoer. En geeft dit een te groot risico, dan is er maar één oplossing, harde authenticatie. Maar daar schreef ik al eerder over.

PS, deze oproep doet mij sterk denken aan de roep om de Caps Lock van het toetsenbord te krijgen. Daar zijn al heuse actiegroepen voor. Zie bijvoorbeeld anticAPSLOCK en CAPSoff.

Iran

3 op Reis, een programma van LLiNK was afgelopen afleveringen in Iran. Floortje Dessing was opmerkelijk positief, en eerlijk gezegd het straatbeeld was opvallend, opvallend gewoon. Behalve de strenge regels rond het gebruik van de hoofddoek voor de vrouwen was er eigenlijks niets anders dan in welke andere stad in de wereld te zien. Iran is zeker geen Cuba in het Midden Oosten. En ja, ik weet dat Iran er, in onze ogen, een paar afgrijselijke middeleeuwse gewoonten op na houdt. Toch denk ik dat het beter is als wij elkaar gewoon wat beter leren kennen. Niets polariseren, gewoon op vakantie, zij bij ons, wij bij hen. Zijn er eigenlijk campings? Maar vast geen naturisme.

PS, humor bestaat ook in de Arabische wereld, kijk hier voor cartoons. Nog een geruststellende gedachte.