TV reclame

Het komt aan alle kanten uit ons zetten, de TV reclame. Soms begrijp ik niet waarom wij de TV nog aanzetten, en vluchten kan niet meer, op alle zenders is de zelfde reclame, netjes synchroon, eindeloos lang. We zingen geen liedjes meer maar dreunen slagzinnen op. Wij worden compleet gehersenspoeld.

Gelukkig is er tegengif, de harddisk recorder of PVR (personal video recorder). Dankzij digitale televisie van de Caiway, een Terratec Cinergy 1200 DVB-C en de geweldige open source software MythTV alle TV programma’s in DVD kwaliteit wanneer je wil en precies wat je wil.

MythTV

Maar dit is natuurlijk niet een oplossing. Wat stel ik voor? Begin de publieke omroep reclame vrij te maken en ga terug naar twee volledige netten. En dan maar hopen dat de commerciële zenders hun tarieven kunnen verhogen. En op lange termijn? Het geld moet ergens vandaan komen, dus als dat niet publiek is dan is het betaaltelevisie, reclame of sponsoring.

Hoe lang mag Google haar gang nog gaan?

De Konklijke Bibliotheek gaat alle boeken digitaliseren, fysieke boeken worden steeds minder opgevraagd en  steeds meer mensen stoppen verder te zoeken dan de zoekmachine op internet. Naar aanleiding hiervan vroeg een journalist aan de woordvoerder van de Koninklijke Bibliotheek waarom dat nodig was, “Google scande toch al boeken?”. Waarom zijn we zo kort van herinnering? Willen we na IBM (Mainframe, S36, S38, AS/400), nu Microsoft (Windows), straks een  alleenheerschappij van Google? Waarom vertouwen wij zoveel informatie toe aan één partij? Waarom negeren wij willens en wetens goede alternatieven? Ze doen het slim, dat zeker, we staan er bij en kijken er naar.

Google openingspagina