HP bashing

Onlangs kocht ik een HP Officejet Pro L7680 All-in-One, het kost wat maar dan heb je ook wat. Mijn parallelle poort Canon scanner van 10 jaar geleden was aan vervanging toe. Nu ben ik eigenwijs en gebruik een Linux werkstation, scannen vanaf Linux kan natuurlijk wel maar daar wou ik mij niet in verdiepen, dit apparaat heeft een eenvoudigere optie, Digitaal Archief. Direct vanaf de scanner naar een map op je harddisk.

Werkt prima, maar geeft regelmatig de melding: “Geen verbinding met \192.168.0.9willem_tmpscan. Controleer of de externe computer is ingeschakeld.” Dus de stoute schoenen aangetrokken, een supportvraag bij HP gedaan. Ik was eerlijk en heb direct aangegeven dat het om een Samba Share op een Linux systeem ging. Dit is het resultaat:

Hello Willem.

Thank you for your reply.

I regret to inform you that the Direct Digital Filing feature work only with microsoft Operating System and Mac Operating System, it would not work with linux Operating System .

If you need any further information regarding the All-in-One product then Please reply to this mail.

We are available to our customers round the clock. Feel free to contact us for immediate technical solutions regarding the all-in-one product.
Sincerely,
Larry
HP Total Care

Our advice is strictly limited to the question(s) asked and is based on the information provided to us. HP does not assume any responsibility or liability for the advice given and shall not be liable for any direct, indirect, special, incidental or consequential damages in connection with the use of this information. Always back up your data.
For more information, including technical information updates, please visit our Web site at http://www.hp.com/support.

L7680 error

Na de helpdesk van 3Com, die mijn bloeddruk enige jaren geleden deed oplopen nu een vergelijkbare ervaring met HP. Gelukkig heb ik nu een blog.

Udate 28 december 2007: Aangezien het een connectieprobleem lijkt te zijn nog eens naar mijn ethernet instellingen gekeken. Nu de poort op 10 Mbps staat lijkt het probleem niet meer op te treden.

Wrwrwrwrwrrrrrrrrrrr

De PvdA’ers Rob van Gijzel en Leen Verbeek, beiden 53 jaar, zijn gekozen tot kandidaat voor het burgemeesterschap in Eindhoven. Voorzitter Gaby van den Biggelaar, ook PvdA, van vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad kon met droge ogen uitleggen dat dit echt de beste kandidaten zijn en dat er als voorzitter bij de VVD gekozen wordt er ook twee VVD’ers kandidaat zijn. Je mag van mij tegen een referendum zijn, maar niet op deze manier. En over de manier waarmee de minachting van de brugers hier van afdruipt zal ik maar niet beginnen. Wrwrwrwrwrrrrrrrrrrr, ik word hier zo boos van.

Update 24 januari 2008: Het is gelukt, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, lid van de Partij van de Arbeid, is het maar direct gaan roepen. Een beter voorbeeld van het PvdA gedachtegoed kan ik mij niet bedenken.

Ben ik nu ook druk?

Het is al weer veel te lang geleden dat ik wat schreef. Ik heb natuurlijk vele ideeën, maar wanneer te schrijven? Zo dacht ik mijn artikelen te gaan scannen op positief nieuws, vorige week was dat ook met de landelijke pers gedaan. Ik meen mij te herinneren dat De Pers er met 1 op de 4 positieve berichten het beste uitkwam. Maar wie zit er te wachten op zo’n positief verhaal? Alhoewel in alles de ellende zoeken, iets dat op TV bij de reality programma’s schering en inslag is, hoeft van mij ook niet.

Maar goed, nu nog even geen bericht van mij, ik zal het wel druk hebben.

Doelloos verbieden

Eigenlijk wou ik in dit artikel mijn ongenoegen uiten over de sfeer van verbieden die er heerst. Wat zijn we druk met te bepalen wat anderen wel en vooral niet mogen doen. Als je, net als ik overigens, geen Manhunt wil spelen op je PC dan doe je dat toch lekker niet.

Maar eigenlijk is de vraag wat dan wel. Op de radio hoorde ik een professor betogen dat we geen doel meer hebben, het gaat alleen nog maar om economische groei. Dat klinkt inderdaad niet zo inspirerend, wellicht dat we daarom zo snel achter de rattenvanger van het milieu aanlopen, geeft hij ons het heilige doel in ons leven?

Wordt, eeuwig, vervolgd.

Verboden in te rijden