Paddo’s

Zelf consumeer ik zelden paddestoelen, een enkele champignon in de eigen keuken en in een restaurant ben ik er niet vies van maar zoek ik ze niet speciaal op. De hallucinerende werking heb ik aan mij laten voorbij gaan en nu moet ik snel zijn, want er gaat weer iets verboden worden.

Van de week woonde ik een presentatie van de Future Navigator Club bij, een Deense organisatie die ons stimuleerde buiten onze gebruikelijke paden te treden en innovatief te zijn. Het concurrentievoordeel van Nederland (ten opzichtte van grote landen in Europa en de wereld) zou moeten komen uit het liberale, creatieve klimaat.

Wij weten beter.

Paddestoelen

Naschrift 15/10/2007: Er is een heus reddingscomité:
Red de Paddo! Stuur een brief naar de Tweede Kamer.

OpenWrt

Al jaren gebruik ik een Linksys Router, in de meeste gevallen doet die waarvoor hij gekocht is maar een aantal zaken lukte niet. Zo werd het zendvermogen zodanig afgeknepen dat zelfs mijn buurman beter te ontvangen was en kreeg ik WPA niet lekker aan de praat. Op advies van een collega installeerde ik OpenWrt, ik was een beetje laf, het werd X-wrt met een volledige web-interface. Dankzij de belangenloze inzet van programmeurs krijg je deze open source software voor niets tot je beschikking. Veel meer mogelijkheden, alles werkt en het is nog sneller ook. Een tweede blog voor vandaag waard, geschreven op ook al weer geweldige open source software.

OpenWrtX-Wrt

Betutteling

Een goed weekend om weer eens een mening, waarvan ik mij realiseer dat er verder niemand op zit te wachten, de wereld in te sturen. Even overwoog ik te reageren de onzinnige ophef over de rede van Máxima, bevrijdt hen toch uit deze poppenkast, maar ik kies er voor de betutteling. Wat is het geval, het kabinet wil het aantal koopzondagen verminderen, de eutenasie laat onze christelijke regering nog even ongemoeid, er wordt begonnen met een iets minder beladen onderwerp.

Natuurlijk was het vroeger beter, hoefden we niet 7×24 uur te werken, waren we veel aardiger tegen elkaar en besteedde we collectief de zondag aan de van staatswegen aanbevolen relegie. Maar het is nu anders, we leven in een samenlevening waar burgers vrij en divers zijn (kom ik toch bijna weer bij Máxima) en waar de marktwerking reguleert.

Nu vind ik het prima als je zondag (of zaterdag of vrijdag of wanneer dan ook) naar de kerk wil, en wil ik best het luiden van de klokken accepteren. Waar ik niet tegen kan is dat andere voor mij bepalen of ik wel of niet zondag schuifelend door de Kalverstraat ga lopen. En regering maak je geen zorgen, als we zondag allemaal rust willen houden is er geen winkel open. Mee eens, dan is het duidelijk waarop je moet stemmen bij de volgende ronde.

Gele tasjesdag bij de Bijenkorf