De ING is pietje precies, 12 jaar is 12 jaar

Mijn dochter wordt bijna 12, en daar hoort een mobieltje bij en een bankrekening. Op het mobieltje kon zij niet wachten, dat is er al, de bankrekening nog niet. Dus tussen de bedrijven door even aanvragen die jongerenrekening bij de ING zou je zeggen, staat de oranje map gezellig tussen de andere kado’s.

Helaas, de ING jongeren rekening is voor jongeren van 12 tot 18 jaar, en ze is nog nog geen 12 jaar.

Dan maar op zoek naar het mailformulier van de ING,  vraag gestuurd, en netjes een antwoord gekregen:
Geachte heer Marsman,

Het is mogelijk nu al een Jongerenrekening voor uw dochter aan te vragen. Dit kan echter niet via internet, zoals u al hebt gemerkt. Deze rekening kunt u wel telefonisch aanvragen via onze Klantenservice. Deze afdeling is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer: 0900 0933 (10 cent per minuut).

Met vriendelijke groet,
ING Klantenservice

Mw. drs. I.M. van der Wal
Manager Verkoop en Service

Nu zou ik mij hierover niet druk moeten maken, maar waarom lees ik dit soort mailtjes altijd als de telefoondesk niet open is. Waarom heb ik helemaal geen zin om de ING te bellen en dan een formulier toegezonden te krijgen. Wat is de logica hiervan?

Dus dan een andere bank? Dat ook weer niet, De ING heeft één troef in handen, SMS authenticatie. En dan ben je weer bij het andere verjaardagskado, de GSM.

Energie sparen of de economie steunen?

De gloeilamp raakt verouderd, dat is duidelijk. Een flinke stroom door een draad sturen zodat deze gaat gloeien is achterhaald, er zijn betere manieren om licht uit elektriciteit te halen.

Het verbieden van de gloeilamp is natuurlijk een goede ontwikkeling voor de fabrikanten van lampen, het peertje is een cash cow maar lage prijzen en veel concurrentie. De consumenten gaan lekker spaarlampen en LED lampen kopen, dus hogere prijzen en marges.

Wat de winst voor het milieu is lijkt mij een grote vraag. Spaar en LED lampen hebben veel meer onderdelen, die op hun beurt weer weg gegooid worden. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang de claims over levensduur, energieverbruik en lichtopbrengst maar nagekomen worden. Daar zit volgens mij een probleem (en tests bevestigen dit).

De LED’jes zelf gaan niet kapot, nee maar de meeste LED lampen die ik tot nu toe kocht liggen inmiddels ongebruikt of defect weer ongebruikt in een doos. Toch maar snel nog wat gloeilampen inkopen.