Categorie archieven: Gezien

De oude kleren van de paus

Hoe komt het dat mensen in een god kunnen geloven? Wat zou het 7 jarig Tsunami slachtoffertje gevonden hebben van het antwoord van de paus op haar vraag?

A Japanese girl asked the pope, who, she said, “speaks with God”, why she was having to suffer so much as a result of the earthquake and tsunami that had struck her country. “I am very frightened because the house where I felt safe really shook a lot and many children my age have died. I cannot go to play in the park. I want to know: why do I have to be so afraid? Why do children have to be so sad?” said seven-year-old Elena.
Benedict admitted: “I also have the same questions: why is it this way? Why do you have to suffer so much while others live in ease? “And we do not have the answers, but we know that Jesus suffered as you do, an innocent, and that the true God who is revealed in Jesus is by your side.” (bron: www.guardian.co.uk)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6EG5SvRiN6Q]
7-year-old girl says her house shook violently in the March 11th earthquake

Groeten uit Zoetermeer

Wat betekent het als een plaats geen “Groeten uit” kaart heeft? Zou het betekenen dat het de ICT voortrekker van Nederland is en dat er alleen nog maar e-mail verstuurd wordt? Komt er dan geen enkele toerist?

Het aantal toeristen zal zeker een factor zijn, maar ik betwijfel of het wel de echte oorzaak is. Ik ben bang dat niemand voldoende trots is om er te wonen en de plaats onvoldoende plekken heeft die iemand interessant kan vinden, zelfs voor op het prikbord.

Zoetermeer lijkt zo’n plaats te zijn, niemand verkoopt er een “Groeten uit Zoetermeer” kaart. Dus mocht je zo’n kaart nodig hebben, druk dan de onderstaande foto af.

Zou Zoetermeer wel een likeur achtig drankje in een fles met een lokaal etiket bezitten?

Nog geen file op de Betuweroute

Vandaag had ik het genoegen de A15 op en neer te rijden. Als voorstander van grote infrastructurele projecten ben ik al een tijdje benieuwd hoe het staat met het vervoer over deze spoorlijn. Zo’n autotochtje over de A15 stemt mij niet gerust. Vrachtwagens zijn er voldoende, wat dat betreft zie je niet dat er een crisis is, maar treinen, dat viel tegen, hooguit een paar gezien.

Prorail verwijst voor de exploitatie van de Betuweroute naar Keyrail. Daar vind ik een nieuwsbericht: “Vanaf 14 december, als de nieuwe dienstregeling van kracht wordt, gaan er gemiddeld 250 treinen per week over de Betuweroute. Dat wordt in de loop van volgend jaar verder opgevoerd tot meer dan 400 treinen per week aan het eind van het jaar. Vervoerders krijgen steeds meer vertrouwen in de Betuweroute.” 250 per week, laten wij even zeggen 50 per werkdag, dat is ongeveer 1 per uur per uur per richting, dat klopt wel zo’n beetje met mijn waarneming.

Er moet nog wel wat gebeuren voordat de 3,7 Miljard terugverdiend is. Stiekem hoop ik een beetje ophet beeld dat je als autoreiziger hebt op de A1 in Noord Frankrijk, waar de TGV ’s je regelmatig met hoge snelheid voorbijrijden, maar dan met eindeloos lange goederen treinen.

Kan een product ’te mooi’ zijn?

Normaal ben ik niet snel tevreden, en als er techniek in het spel is al helemaal niet. De ontwikkeling dat er steeds meer verpakkingen en ‘kant en klaar’ zaken rondom ons voedsel zitten is zeker niet alleen voorbehouden aan de thee. Vol bewondering heb ik de theezakjes, sorry het zijn Pyramids, van Lipton bewonderd. Maar toen betrapte ik mij erop dat ik aan het nut van deze innovatie twijfel, alhoewel het voor de marketing en Lipton financiële marge het natuurlijk een schitterende ontwikkeling is.

Kan ik mij van de jaren 90 herinneren dat wij ons zorgen maakten om het ijzeren nietje waarmee het touwtje bevestigd was waardoor het theezakje niet bij het GFT mocht. De Pyramid lijkt van een niet verteerbaar kunststof gemaakt dus weer ongeschikt voor het GFT, ik kan daarover geen extra informatie vinden op het doosje. Overigens kan de thee prima door de gaatjes naar buiten zwemmen, het met het touwtje op een lepeltje ‘uitwringen’ van de Pyramid is een kunst op zich.

Aan het maken van een objectieve afweging ben ik nog niet toegekomen, het thee-ei is wel alweer uit de lade gevist. ‘Slow thee’ is wat de bereiding van de thee op zich betreft geen goede naam, de Pyramid lijkt meer op een thee-ei dan een ouderwets thee zakje. Dus nu de prijs en de afbreekbaarheid verder onderzoeken.

Voor één keer iemand anders mening

Dit blog biedt mij de mogelijkheid mijn mening te verkondigen. Niet dat iemand daar op zit te wachten maar dan ben ik het kwijt. Deze keer een tip voor artikelen van een groep mensen die een eigen geluid willen laten horen. Pluspost heeft een heus beginselprogramma dat je bijna denkt met een politieke partij van doen te hebben, dat dan weer wel. Waarom ik je toch aanbeveel een keer te gaan lezen? Het is weer eens wat anders, kritisch maar dan zonder sensatie om de sensatie. Ik hoop dat ze het redden.

Inherent

Note: This article does not cite any references or sources. Please help improve this article by adding citations to reliable sources. Unverifiable material may be challenged and removed.

Alhoewel het ook bij ons op kan stoppen wij ongelofelijke hoeveelheden geld in onze wegen, maar dan krijg je ook wat. En we kunnen dat ook omdat we met lekker veel mensen (en dus auto’s) dicht bij elkaar wonen. In de loop der tijd verandert het inzicht hoe we die wegen het beste kunnen maken, inherente veiligheid is daarbij de laatste decennia het toverwoord. Dus niet nog meer borden, vangrails, lampen, stoplichten etc. maar vooraf onderzoeken hoe een nog veiliger ontwerp gemaakt kan worden met een minimum aan extra voorzieningen. Overigens is Nederland hier zeker niet alleen mee bezig, de rotonde lijkt mij een typisch Engelse uitvinding en onze verkeersborden zijn inmiddels Europees.

De laatste jaren zoeken wij onder andere naar oplossingen om de maximale snelheid kenbaar te maken aan de bestuurder. Over een paar jaar weet de auto dat aan de hand van de gps gegevens en de actuele kaarten, of eventueel active componenten in de weg en auto, voorlopig hebben wij de bestuurder nog nodig. Na bordjes op de vangrail van snelwegen, die weer weg zijn en in nieuwe hectometerpaaltjes zijn opgegaan zijn nu de provinciale wegen aan de beurt. Daar gaan we het proberen met http://www.strepenopdeweg.nl/

Hoe hard mag ik hier rijden?

Lekker bezig

Wij wonen vlak bij zee, eerlijk gezegd komen wij niet eens zo vaak op het strand. Op dit moment wordt er druk gewerkt om de duinen te versterken en het strand te verbreden. Een extra reden om zo nu en dan even een kijkje te nemen. Hopelijk blijft het zand liggen, het ziet er goed uit.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vjQ_DcPSLpw]

Meer informatie op de site van het Projectbureau Delflandse Kust. De belangrijkste feiten:

Delflandse kust
De Delflandse kust is één van de ‘zwakke schakels’ van Nederland. Dit zijn smalle kustgebieden die in de toekomst niet sterk genoeg zijn om ons te beschermen tegen de zee. De Delflandse kust is ongeveer vijftien kilometer lang en loopt van Hoek van Holland tot aan de zuidelijke havendam van Scheveningen. De kust is nú veilig, maar niet op lange termijn. Om ook over vijftig jaar de gestegen zeespiegel en de krachtigere golven te weerstaan, wordt de kust versterkt. Dit gebeurt door extra duinen aan te leggen aan de zeezijde van de bestaande duinen en extra breed strand.

Tegelijkertijd met de kustversterking wordt aan de Delflandse kust een nieuw natuurgebied aangelegd tussen Hoek van Holland en ’s-Gravenzande. Dit natuurgebied wordt aangelegd om de nadelige effecten van Maasvlakte 2 te compenseren (duincompensatie). Dit nieuwe haven- en industriegebied versterkt de rol van de grootste haven van Europa. Maar groei van de haven betekent meer scheepvaartverkeer en hierdoor verwachten we meer uitstoot van stikstof. En dat is nadelig voor met name het beschermde natuurgebied bij Voorne. Met de aanleg van het nieuwe natuurgebied gaat er per saldo geen natuur verloren. Bovendien profiteren de inwoners achter het natuurgebied van extra bescherming tegen het water.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn 26 november 2008 gestart en duren tot eind 2011.  We beginnen met de aanleg van het natuurgebied tussen Hoek van Holland en ’s-Gravenzande. Om overlast zo veel mogelijk te beperken vinden de meeste werkzaamheden in het najaar en de winter plaats. Alleen op rustige delen van het strand werken we in de zomer en de lente. Voor uw veiligheid sluiten we de delen van het strand waar gewerkt wordt af. Uiteraard zijn de delen waar niet wordt gewerkt én de strandpaviljoens gewoon bereikbaar.

Nieuw jaar

Dankzij de vorst begint dit nieuwe jaar vrolijk. Natuurlijk hebben wij aandacht voor de kwestie Israël versus de Palestijnen, de economische teruggang en de aardbeving in Costa Rica. Maar de ijspret en vooral de vraag of er één komt beheersen ons leven deze dagen. En eerlijk ook dit blog.

Wit winterlandschap
Wit winterlandschap

Ra ra wat is dit?

Mijn camera is kapot, of beter ik heb hem zelf kapot gemaakt. Een typisch geval van lees de manual en handel er naar. Maximaal 1,5 meter onder water, niet springen in het water, temperatuur verschillen vermijden, en zo voort. Dus helaas aan het begin van de vakantie was het over, zout water en electronica is geen goede combinatie.

Maar zoals het in deze samenleving er aan toe kan gaan, er is al weer een nieuwe camera. En die heeft een leuke nieuwe functie, foto’s maken op 1 cm van het onderwerp.

En hier de oplossing.

Toerist in eigen land

Tourist zijn wij niet snel in eigen land. In het buitenland lopen we trouw de door de reisgids geadviseerde route. Aangezien wij binnenkort weer met zo’n gids rond lopen is het goed dat wij ook in Nederland een kort toeristisch bezoek hebben gebracht. Op de afsluitdijk stonden wij, heel cliché, tussen de Japanners te kijken naar Cornelis Lely. Hij staat in weer en wind stoer boven op zijn creatie.

Wij hadden natuurlijk geen gids bij ons, op het aanwezige bord konden wij lezen dat op 28 mei 1932 om 13:02 uur het zo ver was en de afsluitdijk een fijt was. ok interessant is het gegeven dat er een watersnoodramp in 1916 voor nodig was om de benodigde 120 miljoen gulden op tafel te krijgen, het plan voor de afsluitdijk was er al in 1901. Door het benadrukken van dit soort informatie vraag ik mij dan wel weer af wat de politieke bijbedoelingen er van kunnen zijn.