Top produkten

Met enige regelmaat uit ik via dit medium mijn ongenoegen over apparaten die te snel defect gaan en dan ook nog eens niet te repareren zijn. Daarom vandaag twee apparaten in het zonnetje. Geen echte old timers maar wel twee apparaten die al zo’n 20 jaar dag in dag uit hun werk doen.

Als eerste mijn Sony Wereld ontvanger, de ICF-2002. Gekocht in 1985 en daarna er bijna letterlijk elke dag er mee wakker geworden als wekkerradio. Bovendien is de radio al die jaren ook steeds mee op vakantie gegaan om een beetje bij te blijven wat er zoal in de wereld gebeurt via de uitzendingen van de Wereldomroep.

Sony ICF2002 wereldontvanger
Sony ICF-2002 wereldontvanger

Het tweede apparaat wat genoemd moet worden is de Junghans Mega wekker. De tijd komt van de DCF77 tijdsein zender bij Frankfurt. De klok loopt op zijn minst één jaar op slechts één 1,5 volt penlite AA batterij. Na een valpartij stopte hij er mee. Echter bleek de wekker prima te openen, een draadje vastgezet, in elkaar gezet en daar ging hij weer. Hopelijk voor de volgende 20 jaar.

Jungerhans Mega alarm1 wekker
Junghans Mega alarm1 wekker

Ik ben benieuwd welke andere apparaten ik over 10 of 20 jaar ga noemen. ICT en Multimedia spullen zullen er voorlopig nog wel niet bijzitten, die moeten vervangen worden voordat ze kapot zijn. De Canon EOS 300D camera hoort op de lijst maar wordt te veel mishandeld om nog 10 jaar mee te gaan. Ik ben benieuwd.

Knullige Waterschappen

Hebben de Waterschappen nu nog niet door waarom ze niet serieus worden genomen? Waar zet je de uitslagen van de verkiezingen neer, op de verkiezingssite natuurlijk. Nee hoor niet de Waterschappen, die zetten ze op de site van Hans Bouma Informatieve Producties, www.hansbouma.nl/waterschappen. Nu weet ik het zeker, afschaffen de Waterschapsverkiezingen, en snel.

PS, Waarom staat het aantal uitgebrachte ongeldige stemmen niet op deze site?

Aan de pomp

17 juli 2008 betaalde ik EUR 1,50 voor een liter diesel vandaag EUR 0,98 dus een derde minder. Ik weet niet wat ik daar van moet vinden. Dan is de olie zo goed als op, nog geen maand later hebben wij nog een paar generaties op voorraad. Dan is de hoge prijs goed voor het investeren in alternatieve energiebronnen en even later is de lage prijs weer goed voor onze economie. En al deze verhalen kloppen nog ook.

Ach, iedereen praat maar wat in haar/zijn eigen straatje. We hollen achter elkaar aan. Als de prijzen stijgen gaan we speculeren op een verdere prijsstijging tot de zaak instort. Wij zijn weliswaar met 6 miljard op deze aarde maar we rennen als lemmingen achter elkaar in het rond. Al onze systemen zijn volledig aan elkaar gekoppeld, een kleine griep is voor je het weet de aarde rond.

Laten we weer gaan nadenken en niet steeds naar de buurman kijken.

Even tot 10 tellen (Godsdienst op openbare scholen)

Wij leven in een democratie, en ja mijn partij zit niet in de coalitie, er is niet genoeg op gestemd. Maar waar bemoeien zij zich mee? En ja, ik moet mij niet persoonlijk aangevallen voelen, ik kan dit mijn kinderen ook onthouden. Zie het positief, extra geld voor onderwijs. Maar toch ben ik boos. Onze coalitie heeft namelijk weer iets nieuws bedacht in hun zendingsdrang, meer godsdienst op openbare scholen. En dan mevrouw Margot Kraneveldt – van der Veen van de PvdA zich in politiek correcte bochten horen draaien.

Openbare Basisscholen zijn mans genoeg zelf hun onderwijspakket samen te stellen, die hebben deze hulp niet nodig. In ieder geval op de openbare basisschool waar onze kinderen zitten zijn er meer dan genoeg godsdienstlessen. En hoe zit het op het speciale onderwijs met de godsdienstlessen? Krijgen alle leerlingen daar te horen dat er mensen zijn die in die ene, of net die andere of in meer goden tegelijkertijd geloven (geloven: vast vertrouwen in het bestaan van iem of iets: ~ in (of: aan) God), of gewoon in géén god.

Kennis op zich is altijd nuttig, de koppeling naar “begrip en respect voor elkaar” stoort mij. Begrip en respect is prima op te brengen zonder inhoudelijke kennis van een geloof. Laten wij ons richten op kennis waar wij onze samenleving verder mee krijgen, waarmee wij echt inspireren en innoveren. Ik krijg nu het idee dat wij terug gaan naar een soort middeleeuwen met angst en haat.

Laat iedereen zich toch lekker met haar of zijn eigen zaken bemoeien.

6 december, het is kerstmis

Ik dacht dat de pepernoten die begin september in de supermarkt verschijnen bestemd waren voor buitenlandse vrienden en familie, die stuur je dan per scheepspost naar verre orden. Niets daar van, ze zijn voor ons zelf, wij kunnen niet wachten op het volgende feest. En dan maar klagen over de problemen die onze kinderen hebben met uitgestelde aandacht.

Gisteren avond, 5 december, vierden wij Sinterklaas met het gezin. Lekker ouderwets lootjes trekken met stukjes papier en daarna een niet te duur cadeau. Het hoogtepunt zijn natuurlijk de met bloed, zweet en tranen zelfgemaakt gedichten. Vanmorgen om 8:00 uur in de auto, Skyradio aan en dan, kerstliedjes, niet één, nee de hele dag. En de radio is maar één voorbeeld, de kerstbomen staan ook al weer in menig huiskamer.

Kunnen we niet even wachten, even de Sint rustig laten vertrekken met de stoomboot?